dinsdag 15 april 2014

Stempeltechniek 2 bij Creatijd

vanmorgen de maandelijkse stempeltechniek, op het forum van Creatijd geplaatst, toen plots 1 seconde de stroom uitviel, dus nu maar mijn bericht verder afmaken.

Neem een stukje wit glad papier (geen glans). Witte embossinginkt dat is een natte intksoort en een bold stempel, een bold stempel is een stempel die dus helemaal dicht is zie foto 2. beinkt die stempel met de witte embossing inkt.


 Druk deze stempel af op je witte gladde kaart, beinkt hem nogmaal en druk hem weer af, dit kan je herhalen totdat je het zelf genoeg vindt op je kaartje. Wel iedere keer beinkten.

Als je goed kijkt zie je witte stempelafdrukken staan.

Blaas deze dan droog met een heattool. Zorg wel dat de witte inkt heel goed droog is.

 Neem dan iets natte int in enkele kleuren die je wilt gebruiken, droge inkt werkt niet. Zelf gebruik ik hiervoor
cats eye`s die zijn makkelijk om mee te werken omdat ze klein zijn, niet dat het met grote inktdozen niet werkt, maar de kleinere zijn handzamer. Maak dan draaiende bewegingen op je papier dus ook over het wit wat je net hebt gestempeld. Werk met enkele kleuren voor ene mooier resultaat en werk zo je hele kaartje af.


Neem daarna een stukje keukenrol of tissue en ga met draaiende bewegingen over je papier wrijven dit hoeft niet met veel kracht, anders kreukt je kaartje misschien en dat is niet de bedoeling, doe dit net zolang totdat je je stempelafdruk tevoorschijn ziet komen.


Neem dan een mooie tekststempel en eventueel nog een andere stempel en werk daar je kaartje mee af. 

Weer veel plezier met deze golden oldie en laten jullie zien wat jullie gemaakt heb, mocht je nog vragen hebben die kan je natuurlijk ook vragen daar ben ik voor.

Creatieve Groetjes Yvon...

2 opmerkingen:

  1. handig en overzichtelijk deze tutorial, het blijft een leuke techniek, ook maar eens weer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Yvon,goede uitleg.Prachtig kaartje is het geworden.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...