donderdag 14 november 2013

December Daily en November fotomaand dag #14

Yes, weer een project klaar voor mijn design werk bij ScrapPlezier. Deze keer een December Daily, heb er helaas nog niet veel foto`s in verwerkt, de foto`s die erin zitten zijn losjes ingeplakt, zodat ik de goede foto`s er van december in kan doen. Er komen ook niet op iedere dag foto`s maar vooral veel tekst te staan. Het is een lekker vrolijk boekwerk geworden en ben normaal niet zo van de traditionele kerstkleuren zoals rood en groen, maar nu met dat lichtblauw en rosé vond ik dit papier dus wel mooi.

 De voorkant bestaat uit een klein mdf plankje (is van een bestaand album van kaisercraft) voordeel van verhuizen naar boven dan vindt je nog eens wat. op de voorkant heb ik gewerkt met de collectables`s van santa`s list de nieuwe kerstlijn van Kaisercraft waar natuurlijk ook het designpapier van is. Op de voorkant zijn de mini letter stickers van kaisercraft te zien (cherry red) en het bloemetje hoort bij dit takje, waar ik een bloemetje vanaf heb geknipt, dan zit er op de voorkant ene klein stukje washitape, met wat rosé rhinestone`s. sommige items heb ik verhoogd opgeplakt met foamtape die ik soms 1x maar ook soms 2 klagen dik heb aangebracht.

Dan de volgende bladzijde , waar dag 1 begint, designpapier en een vel designpapier met alle getallen van 1 t/m 25 erop. Afgewerkt met wederom een collectable en rode rhinestones. Aan de tag die ik gestanst heb met een oude stans van sizzix heb ik een rood/wit koordje gehangen wat prima past bij dit papier.
Dan heb ik voor dag 2, 3 en 4 een stuk craft cardstock genomen en er een rand aangeponst met de zig zag edger punch van Martha Steward, die nog enkele malen voorkomt in deze DD. Deze bladzijde heb ik gerild op 1/3 en naar binnen gevouwen. Verder weer designpapier en een collectable gebruikt van kasiercarft. Rode, rose rhinestone`s een rood/wit koordje aan de gestanste tag gemaakt, waar een fotocamera bedel aan hangt. Bij dag 4 heb ik nog een brad van een kerstboom gebruikt,waar ik de achterkant vanaf heb geknipt dus de steeltjes zeg maar die door het papier moeten.

Dag 5, 6 en 7. dag 5 is op de achterkant van het stuk craft cardstok gemaakt. dag 6 en 7 zijn weer op een mdf plankje van het freestyle album gemaakt. Afgewerkt met designpapier, en wit cardstock waar dus ook weer de tag uit gestanst is.

 Dag 8. 9 en 10. Wederom afgewerkt met designpapier en wit cardstock, rood/wit koor een kerstboom brad lichtblauwe rhinestones en 2 parelkopspelden. Dag 10 is dus weer gemaakt van een stuk craft cardstock. en de Martha Steward pons zig zag.

Dag 11, 12 en 13. Dag 11 is gemaakt op de achterkant van de craft bladzijde, hier heb ik dus de eerste kerstboom (collectable) op geplakt, toen de 11 met een laag foamtape en de tweede kerstboom heeft dus 2 lagen foamtape die ik op elkaar heb geplakt zo krijg je nog meer diepte in je werk. en weer afgewerkt met veel rhinestones .
Dag 12 en 13 zijn weer gemaakt op het mdf plankje van het freestyle album, designpapier, collectable`s, wit cardstock, rood/wit koord en veel rhinestones.

Dag 14, 15, 16 en 17. spreken eigenlijk weer van zelf, dag 16 en 17 is weer van craft cardstock en de bovenkant is afgewerkt met de zig zag pons van MS.

Dag 18, 19, 20 is gemaakt op de achterzijde van de craft bladzijde, met gestanste tags, collectable`s, rood/wit koord en veel rhinestones, blingbling hoort tenslotte bij kerst.
Dag 21, 22 en 23 is op de laatste bladzijde van het freestyle album gemaakt met designpapier, wit cardstock, rhinestone en een brad kerstboom.

Op de achterkant heb ik dag 24 en 25 gemaakt, met collectable`s, rhinestones en voor nu even ene foto van de kerstboom van vorig jaar. Maar daar komt een foto van de boom van dit jaar in de plaats.

Heb deze december daily ingebonden met ivoor satijnlint, groen iets breder satijnlint boven en onder en dan hangt er een flesje aan met rood/wit koord erin gestopt en een bedel met My Design.


Heb ook veel gebruik gemaakt van een zwarte fineliner om lijntjes te trekken en hier wordt dus ook de volledige tekst mee geschreven.

Hoop dat jullie net zo genieten van het kijken naar mijn december daily als ik het gemaakt heb. Als je er zelf nog een gaat maken wie weet haal je hier nog wel wat inspiratie uit.

Natuurlijk ook weer een foto voor dag #14 van de november fotomaand dag #14. Iets wat je zelf hebt gemaakt, hoef ik eigenlijk geen andere foto meer bij te zetten, die staan hierboven al genoeg. Maar ik ga voor een andere hobby van mij die ik helaas niet meer kan beoefen (vanwege mijn armen en nek, het laatste schilderij dateert dan ook uit 2005)en dat was aquarelleren. Heb heel wat schilderijen gemaakt kleine en 2 grote, waarvan dit er een is en die ikzelf het mooiste schilderij vindt, alhoewel onze Misty die in de woonkamer hangt er ook mag wezen. maar ik ga voor deze koi`s vanwege hun mooie kleuren, het water wat ik zo treffend heb geschilderd, kortom een plaatje al zeg ik het zelf. beetje eigendunk mag toch wel of niet. Dit heeft me ook een jaar gekost voordat ik geaccepteerd had dat ik niet meer kon aquarelleren weer iets wat ik in moest leveren, hoop dat ik niet teveel meer moet inleveren, bv zoals het scrappen zou me geen raad weten, dus ik scrap tegenwoordig niet meer zolang achter elkaar, als ik jaren geleden deed, bleef toen doorgaan, maar gelukkig ken ik mijn grenzen steeds beter. (meestal dan).

Creatieve Groetjes Yvon...

15 opmerkingen:

 1. \een schitterend mooi boekwerk heb je gemaakt en daar kan de maand december vast wel.
  Ziet er heel vrolijk uit en erg leuke details.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig boek heb je gemaakt Yvon.Leuk om er elke dag iets in te schrijven.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi boekwerk ! De traditionele kleuren vind ik juist erg mooi !
  Maar wat een werk ! Die aquarel is trouwens ook mooi !
  groeten !neke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig album Yvon, wat een werk! vind het papier ook superleuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezellig en kleurrijk dd is dit, gezellig!
  Je aquarel is werkelijk prachtig yvon, wat ontzettend spijtig dat je dat niet meer kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad heel spijtig, dus ik hoop niet teveel meer te moeten inleveren, bv het scrappen, hellupppp.

   Verwijderen
 6. Je boek is geweldig, maar je aquarel is superb!
  Ik had geen idee dat je zo goed kon kwasten!!

  Superfoto's!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, kon hé, helaas dus niet meer en zelf blijf ik dit een van de mooiste vinden.

   Verwijderen
 7. Wat een ontzettend leuk DD heb je gemaakt Yvon !! prachtig, !
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een ontzettend leuk DD heb je gemaakt Yvon !! prachtig, !
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat een mooi boek.... en jouw aquarel vind ik wel heel bijzonder. Het lijkt me moeilijk om het ronde van zo'n vis goed te krijgen. Ze lijken zo weg te zwemmen.....

  Groetjes,
  Toos

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank jewel en zeker over t wegzwemmen van de vissen, wat natuurlijk ook de bedoeling was. Heb het toen nageschilderd van een plaatje.

   Verwijderen
 10. Schitterend boekje Yvon, ik blijf kijken, wat ontzettend leuk, ik ben benieuwd hoe het er gevuld uit gaat zien. En die aquarel, ook al zo mooi, jij bent echt van alle markten thuis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas ik was van alle markten thuis, dit is dus iets wat ik in hem moeten leveren, maar heb het nooit over mijn hart kunnen krijgen om mijn aqurelspullen weg te doen, dus die heb ik nog allemaal (in de ijdele hoop dat ik het nog eens kan)

   Verwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...