woensdag 16 januari 2013

Kaart in een kaart incl. tutorial


Vandaag heb ik voor jullie een leuke tutorial (vindt ik zelf dan), een kaart in een kaart. Heb hem zelf lang geleden eens gemaakt tijdens een kaarten workshop, maar vond hem zo leuk dat ik hem opnieuw voor jullie heb gemaakt met het mooie kaisercraftpapier Tropicana.

Wil je deze kaart als Candy winnen dat kan VIA het blog van SCRAPPLEZIER (dus niet via mijn blog) je hoeft er alleen maar dit logo hieronder in je site bar op je blog te plaatsen, dan zien wij ook dat je voor deze leuke candy in aanraking wilt komen en natuurlijk volger worden van ons blog.

Veel plezier ermee als jullie hem gaan maken en laten jullie als je hem klaar hebt, hier op het blog een berichtje achter met de plek waar wij hem ook kunnen bewonderen, ben benieuwd wie hem allemaal gaat maken.


Gebruikte materialen:
cardstock, designpapier tropicana, inkt distressinkt tea dye, embellisments, stukje kant, stansjes of stempelafdrukjes en je basis spullen.

Basiskaart is 27 x 14 cm die we rillen op 5.1 en 16.1 dit is vanaf  0 cm gemeten. rond aan de linkerkant de boven en onderkant met een hoekpons de kanten af

4 stukken designpapier  van 13.5 x 10.5 cm en 2 stukken van 13.5 x 4.8 cm
Rond van de 2 kleinere stukken van een stuk de rechter boven en onderkant vanaf  en van het andere stuk doe je dit aan de linker kant. Plak dit nadat je de randjes beïnkt hebt op de kaart.

Snij een stukje cardstok van 8.5 x 8.5 (randen weer beïnkten) en snij een bijpassend stukje designpapier van 8 x 8 cm ook hier de randen beïnkten. 

Zoek een bijpassende stempel, plaatje of stansjes uit wat je op dit kaartje kan plakken. Ik heb gekozen voor de vlinderstans van Cheery Linn small butterflys en small wings. Heb de vlinders beïnkt met de distress inkt zodat ze niet zo wit zijn.

Hieronder kan je zien hoe je de Angel wings uitstanst. Je neemt ene stukje designpapier, dat vouw je dubbel en leg daar je stans tegen (zie foto3) dan haal je hem door je stansaparaat en dan krijg je wings zoals op de 5de foto.


Plak dit vierkant kaartje half op de grote kaart en werk het af met (in mijn geval de stansjes) tekstestempel friendchip en pearls chino. Plak eerst de wings op je kaartje (alleen op het middenstuk plaksel doen), plak daarboven op de butterflys ook alleen in het midden plaksel doen, werk het af met wat pearls en een stempel.

Snij dan een strook cardstock van 13.5 x 2 cm en een stuk designpapier van 13.5 bij 1.6 cm. Beïnkt weer allen randen en plak deze op elkaar. Neem dan een stukje kant van 13.5 cm en plak dit onder  het cardstok, zodat er een mooie rand kant zichtbaar blijft. Plak dit alles op de voorkant rechts op de kaart.

Neem een rond klittenband en plak die op de kaart (zie voorbeeld) dit wordt de sluiting van je kaart.

Draai de kaart om en ga met de binnenkant aan de slag. 
Snij een stukje designpapier van 13.5 x 5 cm rond aan de linkerkant de hoeken boven en onder af. De randen weer beïnkten en plak dan op de boven/onder en de linker zijkant dubbelzijdige tape (smal). plak dit dan aan de rechtse kant op je kaart, zodat er een pocket ontstaat.

Plak nu nog een uitgestanste butterflys en wings  op het middenstuk van de binnenkaart en op het pocket 2 bloemen en een pearl chino.

Leg deze kaart nu aan de kant deze is zover af op het kleine kaartje na dan wat in de pocket wordt gestopt. Dat kaartje gaan we nu maken.

Neem een stuk cardstok van 18 x 9 cm en ril dit op het midden, vouw het zodat je een kaartje krijgt van 9 x9 cm. Pons met een hoekpons aan de rechterkant van de kaart onder en boven de hoekjes af, beïnkt wederom de randen weer met de distressinkt.
Snij van designpapier 1 stuk van 8.5 x 8.5 cm en een ander stuk designpapier van 8 x8 cm. Pons van de randen  aan de rechterzijde boven en onder de hoekjes af en beïnkt de randen weer.Plak dit dan op elkaar op je kaartje.

Snij een strook cardstok van 8.5 x 2.5 cm en een stuk designpapier van 8.5 x 2.1cm, beïnkt dan weer alle randen. Snij een plaatje of stempelafdrukje en mat dit op een strookje cardstok, (wederom alle randen beïnkten).Plak dit op het kaartje en werk het geheel af met een bloemetje blue ice en een pearl chino.

Stop dit kleine kaartje in de pocket van de grotere kaart.

Als laatste neem je een stukje naturel twine, flesje gevuld met zand (je kan het ook met bv kraaltjes, embossingpoeder etc. vullen) en een bedel. Draai de twine dubbel om de kaart en bind er dan het flesje en de bedel aan werk het af met een mooie strik en klaar is je twee in een kaart.


Veel plezier met het maken van deze kaart in een kaart. Als je hem gemaakt hebt zou je dan een linkje in het blogbericht achter willen laten zodat ik jullie kaarten ook kan bewonderen, is altijd leuk om te zien wat andere mensen ervan maken.

Creatieve groeten Yvon.


6 opmerkingen:

 1. Ziet er heel leuk uit Yvon en misschien ga ik hem nog wel maken als ik tijd heb.
  Groetjes, Els

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow yvon wat een gave kaart!!
  complimenten!

  liefs
  anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het nog steeds Kunst met een grote K zoals jullie met ogenschijnlijk gemak een kaart in elkaar weten te knutselen. Chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gaaf!!! Toppertje, ik ga em zeker een keer maken Yvon, zo mooi, wel veel werk denk ik, maar wat een duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw Yvon wat een mooie kaart.en wat een goede uitleg bedankt ervoor moet ik ook eens gaan proberen om te maken.groetjes Margo.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuke tutorial Yvon, die kan ik gebruiken voor 1 van de verjaardagskaarten voor de swap! Ook nog bedankt voor je superlieve reactie op mijn tag (op mijn blog) Je maakt me er wel verlegen mee hoor... ik durf mezelf echt niet te vergelijken met hem!!

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...