dinsdag 28 juni 2011

Noodweer

Helaas begon deze dag al niet goed, want er was een zwaar auto ongeluk gebeurd op de A2 ter hoogte van Budel, een vrachtwagen met militairen diverse personenauto`s met als gevolg 1 dode militair en diverse zwaar gewondne diep triest dus, gelukkig wisten Anja en ik nog niet hoe de avond zou verlopen. We gingen dus een dagje croppen bij Marjan in Tiel, er kwam al niet veel uit mijn handen de hele dag een kaartje vanwege de warmte had ik de puf niet maar we hebben toch lekker gebept. Johan smsde mij van denken jullie aan het weer want hij voorspelt niet veel goeds  dus snel een broodje gegeten en rond kwart voor 8 vanavond op weg naar huis want de lucht begon toch wel dicht te trekken. Tja we waren de autoweg bij Tiel  net op en het werd toch donker en ik meen royaal voor den Bosch Ter hoogte van Zaltbommel, begon het steeds harder te rijden gelukkig paste Anja haar snelheid goed aan want je zag niet veel meer. Na Den Bosch stonden zelf auto`s onder de viaducten te schuilen het regende en onweerde behoorlijk. Dan heb je net achter den Bosch (richting Eindhoven) flink wat dikken bomen staan en op ene gegeven moment maar goed dat de auto voor ons richting aangaven lag er een behoorlijke tak op de rijbaan en ineens poef krrrrrr tak onder de auto die er toch wel even onder heeft gehangen. Zouden we bij dit tankstation stoppen nee het lijkt wel of het weer wat minder regent dus toch maar doorgereden nou niet lang tot het volgende viaduct want het was onverantwoord om op dat moment verder te rijden we hadden allebei een hartslag van weet ik hoeveel zo ging het buiten en bij ons binnen tekeer, steeds meer auto`s stopten ook onder het viaduct. Toen de voorste 2 aanreden hebben we toch nog enkele minuten gewacht totdat we zeker waren dat het ergste voorbij was, toen heeft het toch nog  net voor Eindhoven nog flink gehoost, maar we zijn veilig thuisgekomen. Anja een kop koffie gegeven om bij te komen want zei moest nog naar huis maar gelukkig is zei ook veilig thuis gekomen dit was een rit om nooit meer te vergeten. Anja bedankt voor het veilig thuis afzetten (dit doen we niet meer he blijven we wel wachten tot het over is). Was van de ene kant wel blij dat ik mijn camera in mijn tas had wat we hebben wel wat te scrappen.

Ter hoogte van Geldermalsen
Het heeft evengoed wat deze zeer donker lucht was rond 20.00 uur 
ter hoogte van zaltbommel viel het nog wel mee. 
Dit is ergens rond den Bosch. rond 20.20 uur 
Onder het viaduct tussen Boxtel of Best denk ik waar dus die takken zo op de weg lagen we konden dus ook geen borden lezen zo ging het tekeer en zoveel takken lagen er op de weg. 
Mooi plaatje het regende nog wel ter hoogte van knooppunt de Hogt richting Valkenswaard. 
Dit was ons hachelijk avontuur want zo mag je het wel noemen.

Groetjes, Yvon

6 opmerkingen:

 1. Dat ziet er heftig uit Yvon. Ik ben blij dat jullie toch nog goed thuis zijn gekomen.

  Liefs maryke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje, Yvon....jullie hadden beter hier kunnen blijven !!!
  Hier duurde het nog wel even voordat het begon,jullie zijn er zo in gereden ....
  Ik was zo blij met je berichtje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. poeh, dat ziet er heftig uit Yvon! Gelukkig zijn jullie goed thuisgekomen. Respect voor Anja dat ze het aandurfde in dit weer...

  (als ik de foto's zo bekijk, dan hebben wij het hier aan de Waddenzee echt ontzettend getroffen qua weer - wel wat onweer en harde wind, maar dat viel 100% mee in vergelijking tot jouw foto's...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow dat ziet er heftig uit...was blij dat ik zelf de weg niet meer op hoefde...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In het vervolg eerst even de buienradar raad plegen hihihi ....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Spooky... brrr.. Volgende keer zal ik je eerder sms-en...

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...