dinsdag 30 juli 2013

Vrouwen te koop

Vandaag het laatste stuk gelezen uit het boek "Vrouwen te koop"wat een vervolg is van "Man is stoer, vrouw is hoer".  Wederom weer 2 waargebeurde boeken. Het eerste boek heb ik ene jaar of 2 geleden al gelezen en nu zag ik dit deel en ging ik twijfelen heb ik dit nu wel of niet gelezen, dus niet was in de war met deel 1, ze zijn eventueel ook goed afzonderlijk te lezen, maar het fijnst is toch om te beginnen met man is stoer, vrouw is hoer. Beide boeken gaan over loverboys. Dit is een kort stukje over deel 1. Twaalf jaar getrouwd met een loverboy, waarin het levensverhaal van de Oekraïense Anna werd verteld, een vrouw die in Nederland het slachtoffer werd van mensenhandelaren en later trouwde met de Turk Sertan die een loverboy bleek te zijn. 

Korte omschrijving:
Op naar boek 2 vrouwen te koop.  Dit boek begint met de rechtszaak tegen Sertan. Vervolgens wordt ingegaan op mensenhandel, gedwongen prostitutie en eerwraak in Nederland. Aan het woord komen onder anderen slachtoffers, politieagenten en hoerenlopers. Tussendoor is een filmscript opgenomen, gebaseerd op het boek over Anna. Bij verschijning van dat boek hadden enkele producenten interesse vertoond in de filmrechten. Maar na de onthullingen in de zaak Maria Mosterd haken de producenten af. De auteur (1973) vertelt verder onder meer hoe ze informatie over gedwongen prostitutie van jongetjes kreeg van een ex-AIVD'er. Een aanklacht tegen onrecht. 
Vrouwen die in Nederland op klaarlichte dag worden verkocht en doorverkocht, gefrustreerde politieagenten en machteloze justitie. Met verbazing en ongeloof ontdekt schrijfster Maria Genova de krochten van een rechtsstaat vol onrecht. Haar leven raakt vervlochten met dat van Anna, die twaalf jaar getrouwd was met een loverboy. Samen belanden ze in de wereld van minderjarige seksslavinnen, politierechercheurs, hulpverleners en hoerenlopers. Anna's ex valt haar ondertussen vanuit de gevangenis last. Wat gaat hij doen als hij op vrije voeten komt?

Veel Leesplezier, Groetjes Yvon (op naar een ander boek even denken welke ik nu van de stapel neem)...

2 opmerkingen:

  1. Was t ook maar deel 1 was nig heftiger, dus nu wat anders een boek over een landverrader, dat ook best heftig is, tja dat heb je nu eenmaal vaak met waargebeurde verhalen

    BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...