maandag 18 februari 2013

Tutorial mini album voor ScrapPlezier gemaaktBenodigdheden; 1 vel wit cardstok, designpapier (kaisercraft Chapter One), 6 eyelets, 45cm twine, 3 of 4 kleine foto`s, klein stukje klittenband, inktblokje voor de randen en eventueel ponsen en stansen voor de rondjes en hartjes.

- - - - - - -  Is de dalvouw
________ is de snijlijn
pijltje is omvouwen

Neem het patroon over van de foto, voor de bovenkanten heb ik malletjes gemaakt en uit de hand getekend en toen uitgesneden. deze weer op cardstok getekend. Alles wat gerild moest worden, gerild en daarna het patroon uitgesneden. Klik op de foto om het groter te zien dan kan je de maten ook beter zien.Plak dan op de vierkante vlakken designpapier wat iets kleiner is dan het cardstok (8.5 x 8.5cm) beïnkt daar weer alle randen van. 


 Beïnkt dan ook alle randen van het cardstock.

Vergeet dan niet een half rondje uit de flap te ponsen (had het zelf al dichtgeplakt zoals je kan zien maar het lukte toch).


Leg dit even aan de kant en neem dan 2 kleuren design papier. Uit een stuk stans of knip je 3 rondjes van 5.5 cm doorsnede. Uit het andere designpapier snij je 3 of 6 rondjes uit (ik heb zelf nl. 3 hartjes en 3 rondjes genomen) de rondjes zijn doorsnede 1.5 cm en de grote die ik voor de hartjes heb (als je daar rondjes voor wilt 2 cm doorsnede. Beïnkt de randjes van het designpapier.


Neem dan een eyelet setter, (ik gebruik de crop a dile) en maak in het midden van de rondjes en hartjes een gaatje (kleinste stand). Zie foto 1 en 2.
Neem dan het hartje )of grootste rondje en duw daar een eyelet door. Neem je grote rondje en stop daar dan het stukje twine door het gaatje heen. Leg het stukje twine plat (in mijn geval op het groene designpapier en druk dan het hartje met eyelet in het gaatje zodat het stukje twine onder het hartje uitpiept (zie 5de foto) Druk dan de eyelet plat met de crop a dile of eyelet setter. (als je geen eyelets hebt kan je dit eventueel ook met brads doen.) Op foto 7 en 8 zie je hoe de rondjes
klaar zijn.


Neem dan het cardstok wat je uitgesneden had en teken op de flapjes het midden af, maak daar dan ook een gaatje in, leg je kleinste rondje erop, eyelet erin en met de crop a dile of met je eyelet setter druk je de eyelet dan aan. Zo heb je op alle drie de flapjes een rondje met eyelet erin. 

Plak op de potlood streepjes zeer goed klevende dubbelzijdige tape, vouw dan de flapjes dicht op de tape zodat er pockets ontstaan (Op mijn foto`s heb ik nog geen halve rondjes uitgeponst, moet je van te voren wel doen,zie enkele foto`s terug, omdat ik die vergeten was, maar het is makkelijker om ze van tevoren in te ponsen.)

Neem dan de groene rondjes met de hartjes erop en plak aan de achterzijde ook dubbelzijdige tape. plak deze in het midden op je pockets (zie foto). 


Maak dan de kaartjes waar je je foto`s opplakt, die kan je dan in de pockets plaatsen. neem het restant cardstok en snij daar uit 3 stukken van 8.5 x 6.7 cm. Dit zijn de kaartjes voor in de  pockets. Beïnkt de randen en plak op alle 3 de kaartjes een foto en eventueel tekst. leg dan de kaartjes aan de kant totdat je je miniboekje helemaal klaar hebt.


                                  

Neem dan de stukjes twine en draai die om de eyeligts heen, zodat je de pockets dicht kan maken. 
Werk je boekje af met embellisments, naar eigen keuze,ik heb de swirls stans van Cheery Linn gebruikt, witte pearls, zwarte rhinestones, roosjes en bloemen van kaisercraft groen en zwart.
Plak als sluiting een stukje klittenband op het kleine flapje van het boekje zodat het boekje kan sluiten.

Hoop dat jullie dit een mooi boekje vonden ik heb het in ieder geval met Plezier voor jullie gemaakt.

Creatieve Groetjes Yvon.

5 opmerkingen:

 1. Ik vind het een super leuk boekje.
  Ik weet intussen ook wat er mee gebeurt is en snap dat je er vreselijk ziek van bent.
  Groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yvonne, het was een heel mooi projekt en ik heb er van genoten, liefs
  Henriette xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hij is prachtig geworden Yvon, zo jammer dat hij in de wasmachine is beland. Ik heb er ook één gemaakt, zo leuk om te doen, heel erg bedankt voor de workshop,
  groetjes,
  Wiebine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. een geweldige tutorial en een supermooi boekje heb je gemaakt Yvon, die van mij is bijna af.
  PS: succes met je 2e boekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuk boekje Yvon en een mooie duidelijke tutorial.

  BeantwoordenVerwijderen

Heel fijn dat je een bericht op mijn blog hebt achtergelaten.

Lieve Groet Yvon...